Flygarn

Charlie gillar flyg och annat kul här i livet

8
jul
2009

På midsommaraftons morgon gav jag och Klas oss ut på några dagars flygluffning.
Första anhalten var hos morföräldrarna uppe i Norrtälje.
Roslagens flygklubb håller till på Mellingeholms flygfält strax utanför stan och ligger nära till hands om man vill göra ett besök.

Vädret var inte det bästa man kan tänka sig men sikten var god. Pratade med meteorologerna på Arlanda timmen innan takeoff och de ”lovade” OK VFR väder på sträckan. Det var i vilket fall bra väder i Sthlm och det skulle bara bli bättre under dagen så Barkarby fick bli reservflygplatsen om det skulle vara skitväder i Norrtälje.Vädret på västkusten skulle dock bara bli sämre så vi bestämde oss för en tidigt start för att få det vädret bakom oss.

webb1

I lätt regn och låga moln lyfte vi och flög öster ut.

webb2

Det blev snabbt bättre väder och vi kunde stiga till vår marchhöjd.

webb4

Precis som meteorologen sagt skingrade sig molnen en bit innan Sthlm och vi kunde ta oss ner på lägre höjd.

När vi närmade oss Norrtälje kom regnet åter men sikten var god så jag bestämde mig för att fortsätta mot målet. Sthlm control gav uppgiften att vädret såg ut att bli sämre norröver men det kom väster ifrån så om första inflygningen inte blev bra skulle vi gå ut mot kusten och ner mot Sthlm igen.

webb6

I lätt regn anslöt vi finalen.

Vi tog mark 1 timme och 55 minuter efter att vi lämnat Säve.

Vi firade midsommar på sedvanligt sätt och stannade i Norrtälje även midsommardagen. På söndagen skulle vi iväg mot nästa mål, Visby på Gotland.

Taggar: , , , ,

Kommentarer

 1. arne unfors Skrev,

  Hej Charlie, det var verkligen roligt att på detta fina sätt få följa med er på flygresan med start från Göteborg i ottan för att knappt 2 timmar senare hälsa er välkomna till Norrtälje. Kul i kvadrat!

  Att resan sedan gick till Gotland med relativt fint väder och natursköna upplevelser fick vi också med er film uppleva. Heders och tackl.

 2. My Skrev,

  Shit vilken sjuukt snygg landning, så mjuk lixom! 😉

 3. Charlie Skrev,

  Tjena Morfar!
  Ja, jag hoppas att det blir mer småresor i framtiden!
  Tack för husrum och mat! 🙂

 4. arne unfors Skrev,

  Hej, det hoppas vi på både mormor och jag att det blir fler sådana resor hit upp till oss och att vi kan bjuda på lite bättre väder framdeles. Nöjet var helt på vår sida, det var sååå roligt att ha er här.
  73:s (på gnistspråket = kära hälsningar
  SUL – ” – = See you later

Lägg till kommentar