Flygarn

Charlie gillar flyg och annat kul här i livet

11
jan
2008

Vatten, vatten, bara vanligt vatten.

Franska rivieran skall erbjuda oss skandinavier sol 365 dagar om året. Vad är det här??!! Regn regn och åter regn, precis som hemma i Göteborg. Lågprisflygbolagens slogan ”Europa är nära” har blivit lite väl sann, det är ju precis som hemma här, i alla fall vädermässigt. Kanske beror det på vår manipulation av atmosfärens sammansättning eller så är det helt enkelt bara ett vanligt lågtryck.

regn.jpg

Ett grått och regnigt Antibes

Klimathotet är på tapeten och det skrivs hej vilt i en uppsjö av tidskrifter dagligen. Hur skall vi människor verkligen VETA vad som är sant då det skrivs så oerhört mycket skit också? När får vi se de riktiga forskarna i TV förklara hur det ligger till istället för att läsa rubriker som ”Isarna smälter”och ”Katastrofen är nära” i samma tidningar som har huvudrubriker som ”Carolina Gynnings bröst smälter” och ”Katastrof, stjärnorna på slottet hade fyllefest”.

Något säger mig att trovärdigheten inte är så hög hos dessa tidningar. Aftonbladet, Expressen och GT är några bra exempel på tidningar där huvudtidningen mer och mer liknar dess otaliga bilagor med bilder på en söndertrasad Britney Spears eller en påtänd Paris Hilton. Var är de intressanta nyheterna? De relevanta nyheterna?

En person som jag hittills haft högt förtroende för i miljödebatten är Al Gore. När nu till och med han blir slagen på fingrarna och anklagad för en massa faktafel i sin film ”An inconvenient truth” vet man inte längre vad eller på vem man skall tro.

Det kan ju vara så att han HAR rätt bara att han har överdrivit lite för att få dig och mig att förstå allvaret i det hela?

Ja, den som lever får se.

Taggar: , , , , , , ,

Kommentarer

 1. Mattias Andersson Skrev,

  Tjena
  Fröjd att läsa det du skriver Charlie. Bra jobbat. Jag snackade nyss med Jenny och hon hälsar. I sommar blir det kneg som guide åt Vantagetravel.com och lite på flyktingboendet här i Härnösand. Påtar lite med Cardo.nu (dock ligger sidan nere ett par tre fyra dagar). Annars lugnt. Hoppas det går bra med ditt flygande. Du får se till att pallra dig norröver någon dag. Passar på att önska dig en fortsatt trevlig onsdag.

  Mvh

  Mattias Andersson.

 2. Charlie Skrev,

  Kul att höra att ditt Cardoprojekt rullar på Mattias! 🙂 Flygandet går allt bra men det blir inte så många flygtimmar längre då prisutvecklingen inte varit åt det glädjefulla hållet precis.

Lägg till kommentar