Flygarn

Charlie gillar flyg och annat kul här i livet

1
jul
2008

Hej på er!

Nu är sommaren här igen för andra gången i år. Har dock inte semester utan får passa på att ta vara på de få lediga dagarna man har. Första gången sommaren var här, när det var upp imot 30 grader, DÅ hade jag semester, dock inte här där värmen fanns. Nono,.. det blev en resa till Klas i Frankrike som inleddes med en veckas regn och rusk och en hel del semesteröl. 

Vi bilade i slutet av veckan tvärs genom hela Italien, en liten bit genom Slovenien och sedan en bra bit ner i Kroatien, närmare bestämt till staden Split. Där väntade en katamaran som vi tillsammans med 8 andra kompisar hyrt för en vecka.

Vi seglade mellan öarna utanför Split och drack ännu mer semesteröl. Då det var i början av sommaren var det nästan bara vi ute på havet och vi behövde inte trängas i de vikar vi bestämde att övernatta i. Jag antar att det är fullt med semesterfirare här under storsemestern, det vill säga nu och framöver i sommar. Vill man ha en lung seglingssmester kan jag alltså rekommendera att åka tidigt på sommaren. 

För mig var det första gången på en segelbåt så jag tog inte på mig något seglingsansvar utan följde helt enkelt bara med och hade en grym semester!

Längst fram mellan skroven fanns nätet, här surfade vi dagarna i ända.

Semester.

Semester

Taggar: , , ,

Kommentarer

 1. Kalle luft Skrev,

  Kalle luft har har har vissa relationer till Kroatien, så därför:

  Den region som så ofta besöks av turister: kusten, öarna och havet mellan Split – Dubrovnink kallas alltsedan ca 2000 år tillbaka för DALMATIEN. Inhemska befolkningen kallar den för
  JADRAN. (Dalmatiner, prickig hundras, har sina rötter i Dalmatien)

  Fördelen med att segla i Dalmatien är, att där ”finns inga grund” såsom vi är vana vid. Och djup på ca 200-500 m är inte svåra att
  hitta.

  Hej heter ”bog” på kroatiska .Dalmatien har stort kulturellt inflytande
  från Italien. Därför säger man ofta ”chao”.

  Då man seglar i dessa vatten bör man vara försiktig med solen (gäller att skydda: kroppen och ögonen)

  Lycka till med allt i DALMATIEN…..

  Kalle Luft/vatten

Lägg till kommentar