Flygarn

Charlie gillar flyg och annat kul här i livet

17
jul
2007

Igår var det dags att lufta vingarna igen! Fint väder efter några veckors regn och rusk.

Det var tänkt att bli ett riktigt avance-pass, det vill säga ett aerobaticpass, hm.. det vill säga ett konstflygpass med loopingar, rollar och diverse andra manövrer.

tva.jpg

Max var glad                                      Jag var koncentrerad 🙂

I högersits hade jag med mig Max och vi startade strax efter kl 20:00 och begav has rakt väster ut för att ligga över havet strax söder om Marstrand. Lite ändringar i flygledarnas system har gjort att vi måste göra en så kallad färdplan innan varje flygning. En färdplan är helt enkelt en beskrivning av flygningen man skall utföra. Vart man skall flyga, på vilken höjd och så vidare. Detta för att underlätta flygledarnas planering. Färdplanen för vår lilla flygning lämnades in två timmar innan tänkt start och jag fick den beviljad efter tio minuter.

Sagt och gjort, väl uppe i luften hade flygledarna på Landvetter antagligen tappat bort vår färdplan för dom hade ingen aning om att vi var på väg när jag ropade upp. Detta lilla missöde kostade oss 20 minuter innan vi fick stiga upp till vår utgångshöjd. Inte så kul när kärran kostar 20 kr/min.

Väl uppe på höjd påbörjade vi avancepasset. Vädret var kanon, inte den minsta antydning till turbulens. Det hade gått drygt 20 minuter innan vi fick påbörja passet så själva avandet varade nog bara i 10 minuter innan det var dags att återvända för landning. Hjulen tog mark kl 20:44 och flygningen var över för denna gången.

fyra1.jpg

Kommentarer

 1. Sara Skrev,

  hej charlie! trevlig blogg. /sara.

 2. Klas Skrev,

  Du borde fråga mig innan du kidnappar min bror på det viset.

 3. Charlie Skrev,

  Haha.. du får skylla dig själv när du flyr landet på det viset. Någon måste ju adoptera honom!

 4. Klasse Skrev,

  Adoptera? Den delen sköter nog mina föräldrar.

Lägg till kommentar